Betónové nádrže z Poľska?

Ako sa líši cena nádrží z Poľska vs zo Slovenska?

Betónové nádrže vyrobené v Poľsku sú lacnejšie ako nádrže zo Slovenska mnohokrát až o pár tisíc. A to aj s dopravou. Vždy je potrebné porovnať celkové náklady - obstarávaciu cenu, cenu dopravy a cenu montáže.

Ako sa líši kvalita nádrží z Poľska?

Jímka zo Slovenska neznamená automaticky lepšiu kvalitu. V SR rovnako tak ako aj v Poľsku sa dodávatelia líšia cenou, kvalitou i servisom. Srovnajte predovšetkým použitý materiál (typ betónu, či je vibroliaty, vystužený) a overenie kvality a nepriepustnosti (nezávislou certifikáciou).

Na čo si dať pri nákupe nádrže pozor

Sledujte parametre, ktoré vám o kvalite tovaru veľa napovie - histórii firmy, získané certifikácie, dĺžku poskytované záruky.

Uvažujete o kúpe betónové žumpy? Nádrže vyrobené v Poľsku sú výrazne lacnejšie ako žumpy z ČR. Obávate sa, že zaplatíte viac na doprave a neušetríte? Nie ste si istí kvalitou? Tieto obavy môžeme rozptýliť. Ale zároveň vás upozorníme, na čo si dať pri kúpe betónovej žumpy pozor.

Oplatí sa kúpa betónové nádrže z Poľska?

ÁNO. Jednoduchá odpoveď. Žumpy a septiky vyrobené v Poľsku sú mnohokrát až o pár tisíc lacnejšia ako žumpy zo Slovenska. A to aj s dopravou.

Nádrž zo Slovenska neznamená automaticky lepšiu kvalitu. V SR rovnako tak ako aj v Poľsku sa dodávatelia líšia cenou, kvalitou i servisom.

 

Ako sa líši cena žúmp a septikov vyrobených v Poľsku vs v SR

Betónové nádrže z Poľska môžu byť skutočne výrazne lacnejšie.

Cena nádrže

Príklad – jímka 9 m3:
naša cena: 1050 € (stena 10 cm, betón C 30/37)
cena dodávateľov v SR: 1 450 –  2 300€ (stena 7-10 cm, betón C 20/25 – C 30 / 37)

Iné veľkosti nádrží pre porovnanie nájdete v našom cenníku.


Cena dopravy a montáže

Tieto položky vždy kalkulujte do ceny nádrže, a to aj u slovenských výrobcov. Len tak získate predstavu o skutočnej celkovej cene jímky.

Mnoho dodávateľov dopravu a montáž (usadenie nádrže) neponúka a je na vás si je zabezpečiť. To môže náklady na kúpu nádrže výrazne predražiť.

Príklad – jímka 9 m3:
naša cena dopravy: 250 €
cena montáže: zadarmo

 

Kvalita nádrží z Poľska – na čo si dať pozor

Výrobky z Poľska u nás (a často právom) nemajú dobrú povesť. Obzvlášť, keď sú výrazne lacnejšie. Pritom kvalita nádrží z Poľska môže byť na nerozoznanie oproti tým zo Slovenska.

Proto je potrebné sledovať dôležité parametre, ktoré o kvalite veľa napovie:

  • história firmy – naša firma dodáva záchytky z Poľska cez 20 rokov. Naše nádrže sa rozvážajú po celej Európe. Fakt, že sme expedovali cez 30 000 nádrží, hovorí za vše.
  • materiál – naše nádrže sú vyrobené z vodostavebného betónu C 30/37, vystuženého betonárskou oceľou. Betón je vibrovaný a vyrobený jedným lejacom cyklom.
  • záruka – bežná záruka podľa zákona sú 2 roky. Našim zákazníkom poskytujeme predĺženú záruku 5 rokov.
  • certifikácia – k nádrži si vždy nechajte predložiť certifikát o nepriepustnosti a škodlivosti voči okoliu. Nespoliehajte len na vyhlásenie, že firma certifikát má. Bez platných osvedčení môže dôjsť aj k situácii, že stavebný úrad jímku nepovolí (napr. v prípade septiku alebo čističky odpadových vôd). Naša firma disponuje Certifikátom EÚ – platným vo všetkých krajinách Európskej únie a hygienickým atestom.


Prečo sa oplatí kúpiť nádrž práve u nás?

Naši zákazníci volia ku kúpe nádrže našu firmu predovšetkým vďaka skvelému pomeru cena / kvalita. Za výbornú cenu dostane zákazník certifikovanú žumpu alebo septik s inštaláciou zadarmo. A vďaka veľkému vozovému parku, ktorý vlastní naša firma, sme schopní jímku doručiť zákazníkovi po celej SR do 2-3 pracovných dní.

Neváhejte nás kontaktovať, alebo poslať nezáväznú dopyt.

 

“Robíme nádrže a žumpy. Z poriadneho betónu. Už vyše 20 rokov. Zavolejte alebo napíšte, radi vám poradíme.”
Peter Novák, vedúci predaja

info@betonovezumpy-septic.sk

0944 003 418
0948 788 485